Reteta Clatite

Posted on July 5, 2014

Clatite Prajite 2

Prepararea aluatului de clatite:

  1. Se sparg ouale intr-un castron si se bat bine impreuna cu un praf de sare
  2. Peste ouale batute se adauga faina, zaharul, zaharul vanilinat si se amesteca intreaga compozitie cu mixerul.
  3. Se toarna treptat laptele si apa minerala amestecand continuu pana cand ingredientele se omogenizeaza complet.
  4. La sfarsit, aluatul trebuie sa devina fin si sa nu aiba cocoloase.

Ingrediente:

  • Faina 300g
  • Lapte 300 ml
  • Apa minerala 250-300 de ml.
  • Sare 1 praf
  • Zahar 1-3 linguri
  • Zahar vanilinat 1 plic
  • Ulei 50 de ml.

Prajirea clatitelor:

  1. Se incinge tigaia foarte bine, dupa care se toarna foarte putin ulei, care se intinde bine si se scurge surplusul.
  2. Se ridica tigaia deasupra flacarii, se toarna aluatul si se roteste tigaia astfel incat aluatul sa se intinda uniform pe toata suprafata sa. Nu turnati mai mult aluat decat este necesar pentru a acoperi suprafata de prajire a tigaii!
  3. Se pune tigaia la loc deasupra flacarii de intensitate potrivita. Cand marginile clatitei devin aurii se intoarce pe partea cealalta.
  4. Clatita se intoarce folosind o spatula de lemn si fara a forta desprinderea de pe suprafata tigaii, asta pentru a evita ruperea sa.
  5. Dupa ce a fost intoarsa, clatita se va mai lasa foarte putin timp in tigaie, pana se observa urme usoare de rumenire pe margine.
  6. Pe rand, se vor scoate clatitele din tigaie si se vor aseza pe o farfurie uscata
  7. Se vor repeta aceste etape pana ce se termina tot aluatul.

Clatitele prajite se ung cu crema de ciocolata, gem, branza, nuca sau miere, si se vor rula, impacheta sau aseza una peste alta. Un desert extrem de versatil ce se poate adapta cu mare usurinta gusturilor fiecaruia.

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
27 ⁄ 1 =