Kiwi in Ciocolata

Posted on February 12, 2014

Ai in casa micuti care adora atat kiwi, cat si ciocolata? Perfect! Atunci vor indragi de indata acest desert simplu si gustos. Iar daca cel mic nu prea agreeaza kiwi atunci oferindu-i aceste irezistibile „acadele” din Kiwi in Ciocolata cu siguranta il vei convinge sa consume cu placere acest fruct minune care contine o cantitate importanta de vitamina C si antioxidanti.

Ingrediente:

–          1 kiwi

–          1 ciocolata alba sau cu lapte

–          Betisoare de lemn

Preparare:

In functie de preferinte poti alege intre ciocolata alba sau ciocolata normala cu lapte, iar daca iti plac amandoua atunci poti topi ambele tipuri de ciocolata pentru a le folosi la acoperirea feliilor de kiwi. Primul pas este sa topesti ciocolata in cuptorul cu microunde. Pentru acest lucru vei plasa bucatelele de ciocolata intr-un bol rezistent pe care il vei lasa la cuptor pentru 30 de secunde la temperatura foarte joasa. Scoate-l, amesteca bine si lasa-l iar la cuptor pentru inca 30 de secunde. Repeta acest lucru pana ciocolata se topeste integral.

Taie un kiwi in felii de grosime potrivita si inteapa-le cu betisoare de lemn in asa fel incat sa arate ca niste acadele. Poti folosi betisoare de lemn de tipul celor utilizate la prepararea frigaruilor sau chiar si betisoare pentru mancare chinezeasca, daca ai prin casa.

Inmoaie fiecare bucata de kiwi in ciocolata topita, intorcandu-le pe ambele parti pana ce le acoperi in intregime. Daca ciocolata se lipeste cu dificultate de kiwi atunci te poti ajuta de o lingura pentru a intinde si fixa ciocolata pe felii.

Bomboanele mici si colorate sunt un mod foarte ingenios de a adauga un strop de culoare acestor deserturi simpatice, iar pentru cei mici vor constritui o atractie irezistibila.

Acadelele de Kiwi in Ciocolata se pot servi imediat sau daca le preferi reci si racoritoare atunci se pot lasa 10 minute la congelator. Sunt delicioase, iar cei mici le adora.

Kiwi cu Ciocolata 1

Kiwi cu Ciocolata 2

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
36 ⁄ 18 =