Inghetata cu Budinca la Pahar
Posted on December 22, 2013
Astazi ne-am pregatit cu un desert foarte usor si delicios pentru realizarea caruia veti avea nevoie doar de 30 de minute, Inghetata cu Budinca la Pahar. Copiii il vor adora imediat, iar adultii vor fi cuceriti de prezentarea sa inedita si de gustul sau delicios.
Ingrediente
1/4 Cana de unt de arahide
1 O lingura de unt sau margaria, topita
1 Lingura de sirop de zahar
2 Cani de inghetata de vanilie
4 Liguri de alune sarate prajite-uscate, maruntite
1/2 Cana de topping de ciocolata
1/4 Cana de frisca, optional
4 Cirese, optional
Ca sa faceti acest desert si mai repede puteti folosi budinca de ciocolata in loc de unt de arahide.
Preparare
- Incepem prin a pregati siropul de zahar. Punem o cantitate mica de apa intr-un ibric si, in reprize, adaugamcateva lingurite de zahar amestecand continuu pana cand zaharul dizolvat complet in combinatie cu apa capata o consistenta vascoasa, ca de sirop.
- Intr-un bol mic vom amesteca cu mixeruluntul de arahide, untul de bucatarie topit si o lingura de sirop de zahar pana obtinem o compozitie omogena, aproape cremoasa.
- Vom pregati patru pahare transparente de dimensiune medie pentru a le umple cu deliciosul nostru desert. Intai adaugam cate un sfert de cana de inghetata de vanilie in fiecare pahar. Continuam cu un strat din crema noastra de unt de arahide peste care presaram si cele 4 linguri de alune maruntite. Mai adaugam cate un sfert de cana de inghetata in fiecare pahar si presam usor cu lingura sau lingurita pentru a obtine un amestec compact. Acoperim fiecare pahar cu o folie de plastic alimentara si le lasam la congelator timp de cel putin 30 de minute sau pana cand le putem servi degustatorilor nostri.
Pentru a ne impresiona invitatii printr-o estetica desavarsita vom decora paharele de inghetata cu topping de ciocolata, frisca si cirese. Garantat, vom cuceri privirile tuturor celor prezenti la masa.
Foarte frumos 🙂
Multumesc