Banana Penguin

Posted on March 1, 2014

Pentru cei mici orice gustare este mai buna daca reuseste sa recreeze macar o mica parte din lumea lor minunata dominata de personaje de poveste, animale dragalase si culori vii.  Ori de cate ori doresti sa-i oferi micutului tau o masa delicioasa si hranitoare care-i va incanta atat gustul, cat si ochii prepara-i acesti simpatici Pinguini din Banane.  Desi nu ai crede, sunt foarte usor de realizat. Nu necesita foarte mult timp sau efort si te vei distra copios realizadu-i.

Ingrediente:

–          1 banana

–          1 baton ciocolata alba

–          5 bomboane M&M

–          1 bol de fulgi de ciocolata

–          1 betisor

–          Foarfece

Preparare:

Incepi prin a topi fulgii de ciocolata. Acestia se pot topi in doua moduri: fie la abur(bain marie) fie la microunde. A doua varianta este mult mai usoara si comoda, insa necesita mai multa vigilenta pentru ca ciocolata se poate arde foarte repede daca nu esti atent. Iti recomand sa folosesti treapta cea mai joasa de caldura a cuptorului de microunde si sa lasi bolul de fulgi de ciocolata cate 30 de secunde, dupa care il scoti, amesteci si il lasi iar pentru inca 30 de secunde pana ciocolata se topeste in intregime.

Taie banana in doua si insereaza fiecare bucata in ciocolata topita pentru a acoperi varful si partile laterale.

Pentru ochi poti folosi un baton de ciocolata alba, iar pentru cioc si picioare iti recomand jumatati de bomboane M&M portocalii. Irisul ochilor il poti desena cu ciocolata topita folosindu-te de un betisor de ureche.

Acum poti lasa simpaticii pinguini la congelator pentru aproximativ 10 minute. Cand sunt gata invita copiii la masa si cu siguranta vor fi fascinati de aceasta gustare creativa. Pentru ei va fi un desert delicios de amuzant, iar pentru tine va reprezenta siguranta ca cei mici au servit o masa hranitoare si plina de energie.

Banana Pinguin 1

Banana Pinguin 2

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
32 ⁄ 16 =